zondag 27 mei 2012

expositie : deel 2

Beste lezers,

De expositie is ten einde. Het was zeker een succes, er zijn redelijk veel werkstukken verkocht. Alle opbrengsten gaan naar KIKA. Er is dus weer ruimte om eaa te gaan maken...hahaha.... Een aantal mensen wilde graag zelf iets maken dus waarschijnlijk komen die binnenkort langs om dan samen een soort snijplank te gaan maken.

Al met al weer een bijzondere ervaring !!!

Komende week maar eens nadenken over een nieuw project.....

Rick

woensdag 16 mei 2012

Expositie's......

Beste lezers,

Afgelopen maandag liep de expositie in Ommen bij het Vechtgenotenhuis ten einde. Toen ik alles kwam ophalen verkocht ik toch nog 2 schalen en later die dag nog 1 kistje.....Op zich wel grappig want gedurende 2 maanden gebeurde er helemaal niets qua verkopen.

Er staat weer een expositie gepland op 26 en 27 mei in galerie "Art Of Life"aan de Regelandisstraat 1, Zwolle. Openingstijden 11-17. De galerie heeft vooral veel werk van Frederik Weerkamp staan maar was zo vriendelijk om ook wat ruimte voor mij te maken. De opbrengsten van de verkoop van mijn werkstukken zal 100% naar KIKA gaan. De mensen van Art Of Life bereiden alles voor en regelen ook de verkoop. Da's mooi he !! Ik kom een deel van de dag uiteraard zelf ook even kijken.

Gisteren kreeg ik een hele partij amerikaans essen latjes met bijzondere tekening erin. Deze zullen worden verzaagd tot een reeks visite-kaart-houders. Mijn dank aan Tamar Tonnema (www.tonnema.nl)

Tot de volgende keer


Rick

zondag 13 mei 2012

Houders voor visite-kaartjes

Beste lezers,

Vorige week heb ik een stapel houders gemaakt voor visitekaartjes. Ik had al eens een partij gemaakt en nu had ik weer zin om een nieuwe serie te maken......


Deze houdertjes zijn te koop voor 10,- per stuk. De opbrengsten gaan naar KIKA.

Bedankt weer voor het kijken,

Rick

donderdag 10 mei 2012

Gevlochten snijplank

Beste lezers,

Afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het maken van een "gevlochten" snijplank. Het idee is niet nieuw, je ziet vergelijkbare ontwerpen wel vaker. Mijn vorige poging was mislukt vandaar poging 2.

Houtsoorten : esdoorn en kers
Afwerking : walnotenolie


De snijplank is te koop, alle opbrengsten gaan naar KIKA. Richtprijs 50,-

Bedankt weer voor het kijken

Rick

woensdag 9 mei 2012

Wolkjes-esdoorn....

Hallo,

Ik was al lange tijd op zoek naar een stuk massief "quilted maple ". Dat is suikeresdoorn met een zeer bijzondere tekening die wat wegheeft van wolken. Aangezien dit hout niet op bestelling aan een boom groeit was het echt even zoeken. Natuurlijk was het wel te koop bij de reguliere houthandel maar ik koop het liefste dergelijke soorten bij andere liefhebbers.

Vorige week kreeg ik een berichtje van een gitaarbouwer die wel een stukje had liggen. JOEPIE !!
Afgelopen zondag heb ik het even opgehaald en gisteren is het door de van-dikte-bank geweest....Wow

 Dit was het stuk voor de bewerking
 Dit is het stuk na het schaven, zie je de "wolkjes" ....mooi he!!
Ik voel me net Golum (het monster uit Lords of the Rings) ....."My precious...."  Hahaha...

Bedankt weer voor het kijken!!!

Rick

zondag 6 mei 2012

Beste lezers van mijn blog,


Gisteren en vandaag heb ik wat tijd besteed aan onderdelen voor sieraden. Zoals sommige wel zullen weten maakt mijn vrouw glaskralen en sieraden. Het leek wel een leuk idee om eens wat te combineren met hout. Van een bevriende houtbewerker had ik wat dun palissander gekregen.

Eerst vierkantjes van gezaagd, hier een gaatje van 6 mm in geboord en toen de schijf gedraaid op de houtdraaibank. Komende week wil ik dit eens proberen met andere houtsoorten.




Rick

vrijdag 4 mei 2012

Beesten in het hout

Beste lezers,

Ik had wat hout liggen met enige tekenen van vraat. Nu kan je daar natuurlijk een chemisch goedje op smeren maar ik had eens gehoord over een andere methode.



Uurtje in de oven op de laagste stand.....Gelukkig hebben we een grote oven.....en ik ben gezegend met een zeer begripvolle vrouw die dergelijke taferelen gewend is....

Rick