maandag 24 september 2012

Kistje : plataan,walnoten en lacewood

Beste lezers,

Na het maken van het ladekastje "onderbroken" bleven vergelijkbare ideeen door mijn hoofd spoken. Hogere kasten,bredere kasten en uiteraard kistjes......Waar zouden we zijn zonder kleine kistjes.






Het greepje zit nu gelijk verwerkt in het dekseltje zelf. Deze vorm heb ik gemaakt dmv de haakse slijper met saburr-tooth opzetstuk.

Tijdens het maken van dit kistje zat ik weer eens te kijken naar mijn draaibank. Al een paar weken kom ik een blok bubinga tegen wat erg geschikt zou zijn voor een klein rond doosje.



De binnenkant is een stukje steenbeuk. Dit idee lag al een tijdje op de plank en hier ga ik zeker weer wat mee doen in de toekomst. Misschien dan ook nog wel een cabochon in de deksel van steenbeuk.....

Tot zover dan meer weer!!

rick


maandag 17 september 2012

Zoveel ideeen......zo weinig tijd

Beste lezers,

Ben ik de enige die dat heeft ? Elke dag komen er ideeen voor projecten mijn hoofd binnen dwarrelen, enkele daarvan schets ik zo snel mogelijk op een stukje papier en een deel gaat verloren in het verloop van de dag. Volgens mij kan ik met gemak 1 jaar continu bouwen om alle huidige ideeen te verwezenlijken.

Momenteel ben ik bezig met wat schetsen voor wat kleine kistjes. Eigenlijk heb ik wel zin om wat groot draaiwerk te gaan maken maar dat is helaas momenteel lichamelijk niet zo'n goed idee. Ik heb al wel een schets gemaakt van de 2 stukken die ik in mijn hoofd heb maar voorlopig stel ik dat nog even uit. De kleine kistjes worden een soort vervolg op het ladekastje "Onderbroken" .

Wordt vervolgd.....

Rick

zaterdag 15 september 2012

Ratatouille.....

Men neme een hele partij resthoutjes, een pot lijm en een heleboel lijmklemmen

Deze zagen we weer aan delen van 85mm en verlijmen deze delen onderling weer


Dan vallen we dit blok aan met een haakse slijper met SaburrTooth-opzetstuk

Daarna nog schuren tm korrel 320 en dan beginnen met het aanbrengen van olie



Hier is de schaal voorzien van 2 lagen druivenpitolie, 2 lagen deense olie en heeft heel kort even kennisgemaakt met mijn polijstmachine.

Ik wil Tamar van Meubelmakerij Tonnema nog even bedanken voor zijn hulp. Neem eens een kijkje op zijn site : http://www.tonnema.nl/ 

Deze schaal is te koop, mocht iemand belangstelling hebben neem dan even contact op met mij.

Groeten uit Zwolle

Rick


dinsdag 11 september 2012

Snijplank uit jatoba en wenge

Beste mensen,

Deze snijplank heb ik een paar weken terug al gemaakt samen met mijn steun en toeverlaat Tamar Tonnema (www.tonnema.nl). Jatoba is een erg mooie houtsoort die goed te combineren is met wenge.


Afmeting 380x380x40mm
Er zitten 4 rubberen voetjes onder waardoor de snijplank net iets van de grond afstaat.

Uiteraard is dit project weer te koop : 75,-

Een deel van de opbrengsten van dit project zal naar KIKA gaan.

Gr

rick

"Onderbroken" ladekastje

Beste lezers,

Het is weer even geleden dat ik wat gepost had. Op een of andere manier is het er gewoon niet van gekomen. Ik heb zeker niet stilgezeten hoor !!



Een ladekastje uit esdoorn en walnoten. Er zitten 8 lades in. De greep zit verwerkt in het frontje van het kastje.

Rick