maandag 24 september 2012

Kistje : plataan,walnoten en lacewood

Beste lezers,

Na het maken van het ladekastje "onderbroken" bleven vergelijkbare ideeen door mijn hoofd spoken. Hogere kasten,bredere kasten en uiteraard kistjes......Waar zouden we zijn zonder kleine kistjes.


Het greepje zit nu gelijk verwerkt in het dekseltje zelf. Deze vorm heb ik gemaakt dmv de haakse slijper met saburr-tooth opzetstuk.

Tijdens het maken van dit kistje zat ik weer eens te kijken naar mijn draaibank. Al een paar weken kom ik een blok bubinga tegen wat erg geschikt zou zijn voor een klein rond doosje.De binnenkant is een stukje steenbeuk. Dit idee lag al een tijdje op de plank en hier ga ik zeker weer wat mee doen in de toekomst. Misschien dan ook nog wel een cabochon in de deksel van steenbeuk.....

Tot zover dan meer weer!!

rick


2 opmerkingen:

 1. Dag Rick,

  Ben je site tegengekomen via woodworking.nl. Wil alleen even zeggen: gaaf werk! Vooral je ladekast 'onderbroken' en het bijbehorende kistje hierboven zijn echt gaaf. Als meubelmaker in spé haal ik er veel inspiratie uit.
  Leuk dat je lekker aan het bloggen bent, altijd goed om ook eens wat Nederlandse input te zien tussen al het Amerikaanse blog-geweld. Ik blijf je graag volgen!

  Groeten Simon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Simon,

  Bedankt voor het compliment !! Het bloggen is een mooie manier om andere houtbewerkers te laten zien wat mij bezig houdt in de werkplaats ! Mocht je eens in de buurt van Zwolle komen dan ben je altijd welkom

  BeantwoordenVerwijderen