zaterdag 23 juli 2011

Vervolg zwaluwstaarten

Lezers,

We zijn weer een paar dagen verder met de zwaluwstaarten. Het meerendeel van de mensen vindt de laatste verbinding het mooist. Zo zie je maar weer dat smaak zeer betrekkelijk is. Ik had namelijk verwacht dat de "inlaid dovetail"verbinding (zwaluwstaart in een zwaluwstaart)het meest populair zou zijn. Dit is een verbinding die veel meer aandacht vraagt dan de "houndstooth"verbinding. Waarom die engelse termen ? Tja, helaas weet ik de nederlandse benaming niet. Misschien kan iemand daar wat meer licht op laten schijnen?

Komende periode ga ik bezig met het uittekenen van ideeen die in mijn hoofd ronddwarrelen, haha. Het is goed om soms even tijd daarvoor te nemen. Schets het idee uit, probeer dan gelijk de constructiemethode te bepalen. Zo kan je jezelf al goed voorbereiden voordat je de werkplaats ingaat.

Verder ga ik mijn boek van Peter Lloyd lezen. Deze man maakt de meest fantastisch kistjes en heeft zijn beroep daarvan weten te maken. Mocht ik ooit nog eens een reisje willen maken naar het buitenland dan lijkt me het een mooi plan om hem eens te bezoeken. http://www.finehardwoodboxes.com/
Na het lezen van zijn boek komen er vast weer een heleboel ideeen tevoorschijn.

Ik had eens een gesprek met een mede-houtbewerker over de originaliteit van werkstukken. Dit was een erg mooi gesprek met diverse invalspunten. Ga maar eens kijken bij je eigen projecten en laat me eens weten hoe een project bij jou tot stand komt.

Bedankt weer voor het lezen.

Rick

1 opmerking:

  1. Peter is one of my teachers, I made my exercise some time ago you can see it here http://www.youtube.com/watch?v=prc6BuWVbcQ
    Great blog by the way, keep it up

    BeantwoordenVerwijderen