zondag 16 oktober 2011

Gedraaid doosje uit inlands walnotenhout

Beste mensen,

Het houtdraaien is een verslavende bezigheid. Tevens zijn het steeds kleine projectjes die je op een middag klaar kan krijgen. Gelukkig heb ik genoeg hout liggen om doosjes te draaien dus voorlopig zijn we nog niet klaar!!


Diameter            : 65mm
Hoogte              : 72 mm
Afwerking         : Shellawax
Houtsoort          : inlands walnoten

Het bahia-rosewood doosje heeft een "plop"sluiting, dat heb ik bij dit doosje niet gedaan. Het doosjes sluit goed maar heeft weinig wrijving wanneer je de deksel eraf wilt halen. Erg handig wanneer je maar 1 hand vrij hebt!! De stap die nog ontbreekt is het schroefdraad-doosje.......tja....ik hoop de komende tijd daar eens mee bezig te kunnen maar eerst de benodigde gereedschappen bij elkaar zoeken.


Het stuk walnoten zit hier in de chuck. Je kunt al zien wat de onderkant en wat de deksel wordt.
Het dekseltje zit nu in de chuck. Het is zorg op de binnenkant van de deksel volledig af te werken want later kunnen we er niet makkelijk meer bij.


Tadaa......Geschuurd tot korrel 320 en toen voorzien van een laagje Shellawax

 Ok, het dekseltje zit erop. Zonder al te veel druk sluit het mooi aan.
De binnenkant van het doosje ook al afgewerkt.

 Zo, eerst een kop koffie.....niets is soms fijner dan gewoon in de werkplaats zitten en een beetje rondkijken onder het genot van een kop koffie,hahaha. Of ben ik de enige met deze afwijking???
De onderkant van het doosje moet natuurlijk ook afgewerkt worden. wanneer iemand een gedraaid oppakt wordt er vaak gezocht naar een foutje. Zorg dus dat deze A. niet gemaakt worden of B. erg goed verborgen!! Zoals je ziet zit het deksel geklemd met wat papier zodat ik de onderzijde goed kan bereiken.

Het draaien van dergelijke doosjes valt zeer goed te doen wanneer je de werkvolgorde op de juiste manier volgt.

Bedankt alvast voor het kijken,

Rick

1 opmerking: